• Zuidland-Vlotbrug (2-4)

• Eindelijk maar weer eens een wedstrijdverslag plaatsen. Niet omdat ik er geen zin in had maar de afgelopen wedstrijden in de najaarscompetitie motiveerden niet echt om een leuk verslag te schrijven. De JO17-1 was dit seizoen te hoog ingedeeld waardoor alle wedstrijden met grote cijfers verloren werden. De KNVB werkte niet mee toen werd gevraagd halverwege een klasse lager ingedeeld te mogen worden. De zure appel moest helemaal opgegeten worden. En dat deden de dappere strijders van de JO17-1 dan ook.

Eindelijk de winterstop waarin de resetknop ingedrukt kon worden. Bij de eerste trainingen stond er ineens een nieuwe trainer voor de groep. Jeremy Tuinenburg kwam over van de JO13-3. Jeremy is een jonge trainer van 24 die zijn gedrevenheid en durf op deze jonge gasten zou gaan overbrengen. De trainingen waren even wennen maar de boys kwamen thuis met een goed gevoel. De eerste wedstrijd zou moeten uitwijzen of er een klik zou zijn. In de winterstop werden er twee bekenden begroet op het oude nest, Damian van Beek was weer terug en ging het doel verdedigen. En Justin Hulswit kwam over van Nieuwenhoorn maar was nog niet speelgerechtigd.

Op zaterdag 18 januari begonnen we de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen Zuidland. Het bleef lang 0-0 en de meegereisde supporters waren tevreden. Het spelbeeld speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander en dat was wel eens anders geweest. Na een spelerswissel gingen Chris en Martijn beiden op de buitenposities in de aanval spelen. En dat terwijl ze allebei van origine altijd in de verdediging speelden. Vragende blikken richting de bank maar ze probeerden er het beste van te maken.
    Jeremy coachte zijn team naar voren. Na een prachtige dieptepass van Arjen op Martijn wist Martijn het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. Totaal verrast van zijn eigen kunnen sprong hij een gat in de lucht. Na een scherpe corner een paar minuten later wist Zuidland op gelijke hoogte te komen. Met een 1-1 stand gingen ze naar de limonade.

Na rust een nog beter combinerend Vlotbrug. De bal werd netjes in driehoekjes naar elkaar overgespeeld en er werd minder gepingeld. Sven was opgedragen zich minder op de bal te focussen als hij in de diepte werd aangespeeld. Hij moest meer met druk spelen. Dit resulteerde in een fraai doelpunt van Sven nadat hij de diepte in werd gestuurd, 1-2. Vrij kort daarna wist Arjen met zijn techniek zichzelf vrij te spelen en de bal achter de doelman van Zuidland te schieten, 1-3. Een stand waar Zuidland veel moeite voor moest doen om dit alsnog in een overwinning om te zetten. Dit lukte al helemaal niet meer toen de aanval van Vlotbrug een opening zocht in de verdediging van Zuidland. De bal werd breed gelegd op Jack die met buitenkant links de bal in de verre hoek schoot, 1-4. De overwinning konden ze ruiken. Het spel werd wat slordiger en Zuidland wist een tweede doelpunt te maken, 2-4. Gelukkig wisten de mannen dat ze scherp moesten blijven. Met heel hun ziel en zaligheid gooiden zij zich voor aanvallen en wisten aan de andere kant ook de rust te bewaren als ze zelf een aanval mochten opzetten.

Er werd echt goed voetbal gespeeld en er werd weer hoorbaar gelachen langs de kant en in de dugout. Fijn om dit weer te horen. Zo werd de eerste overwinning begroet. De mannen wisten niet meer dat ze dit konden, daarom was het extra fijn dat het gelijk al in de eerste wedstrijd tot resultaat leidde.

25 januari geen wedstrijd maar 1 februari de zware uitwedstrijd tegen de huidige koploper Poortugaal JO17-7. Door de fusie met Oude Maas is Poortugaal in alle opzichten versterkt en een sterke vereniging geworden. De boys van Jeremy moeten dus hard aan de bak. Hieronder de  blije gezichten van de spelers na de overwinning. Klik op de foto voor een vergroting.