Kampioenswedstrijd Vlotbrug 13-1 - Rijnmond Hoogvliet Sport 13-1 (2-1)

De hele week werd er al over gesproken. Er werd getraind alsof ze de Championsleague finale moesten spelen. Ouders hebben van alles geregeld om het zo leuk mogelijk te maken.
Afgesproken was om vanaf 10 uur de G1 aan te moedigen daar zij ook kampioen konden worden. Het was gezellig druk met, ik schat, zeker meer dan 100 supporters. Ook veel spelers van het 1e waren erbij om zowel de G1 als de 13-1 aan te moedigen.

Met een officiële opkomst van beide teams zag je al dat er heel wat afhing van deze wedstrijd. Want stel dat RHS zou winnen, dan kunnen alle festiviteiten weer de kast in om een week later weer te proberen. Gelukkig zou het anders lopen.

Vlotbrug RHS4

Nadat beide teams gepresenteerd waren ging de wedstrijd van start. In de eerste helft had Vlotbrug windje mee. Dit merkten we ook doordat de passes vaak te hard waren om op te lopen. Dus korte passes over de grond om de tegenstander stuk te spelen. Hun hoge ballen dwarrelden niet ver en zij besloten ook meer over de grond te spelen. Er zaten wat technisch vaardige spelers in het team van RHS waar onze verdedigers hun handen aan vol hadden. Maar zoals heel het seizoen bleven deze helden fier overeind staan. Na ongeveer een kwartier werd de score geopend door Vlotbrug. Na een ingooi door RHS kwam de bal bij Jack terecht die de pass op de geheel vrijstaande Justin gaf. Met een subtiel tikje ging de bal de uiterste hoek in, 1-0. Het vele publiek schreeuwde het uit. Ze gingen helemaal uit hun dak toen 5 minuten later Vlotbrug opnieuw scoorde. Ditmaal was het Daniela die perfect afrondde na een vrije trap van Jelle, 2-0. Tygo kwam erin voor Jack en Jelle verhuisde naar de linksbuiten positie. Met deze ruststand gingen onze helden de kleedkamer in waarna ze ongetwijfeld wat tips kregen van de trainers hoe ze de overwinning veilig konden stellen in de wetenschap dat ze in de 2e helft tegenwind zouden hebben.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. RHS wat af en toe wat probeerde en Vlotbrug met het meeste balbezit. Toch kwam de aansluitingstreffer van RHS. Bij een aanval werd de vrijstaande spits bereikt die van afstand de bal via de binnenkant paal achter Mick kregen, 2-1. Het doelpunt werd gelaten geaccepteerd. Na 60 minuten floot Jarno voor het einde en konden de festiviteiten beginnen. De tegenstander werd getrakteerd op een patatje en frisdrank voor het feit dat zij met hun uittenue kwamen en zo Vlotbrug in hun kampioenswedstrijd in het thuistenue konden spelen. Dat was de afspraak.

Vlotbrug RHS2

Wat natuurlijk ontzettend knap is van deze groep is dat zij voor de herfstvakantie in de 4e klasse begonnen zijn. Na de herfstvakantie een klasse hoger. Maar ook daar waren de tegenstanders niet van hetzelfde niveau. Met een beetje geluk konden ze in de 2e klasse terecht. En daar ook nog eens even kampioen worden. Gewoon super goed gedaan. Nog een paar wedstrijden en toernooien en dan een super seizoen afsluiten. Tot de volgende keer.

Vlotbrug JO13-1 Kampioen 2e klasse

Opnieuw weer een leuk filmpje gemaakt met leuke beelden van de sfeer er omheen.