Wat speelt er zoal bij het nieuwe bestuur.

En waar houdt het nieuwe bestuur zich dan mee bezig?

Tsja, waar zal ik beginnen? Ik zal proberen jullie mee te nemen in onze praktijk. We hebben er inmiddels alweer drie bestuursvergaderingen opzitten en aanstaande maandag is de volgende er alweer. Maar tussendoor is iedereen ook druk bezig. Maar waarmee? Ten eerste zijn we een nieuw team. We zijn met zijn achten en we moeten wennen aan onze nieuwe rol en zoeken meer of minder naar onze taak en de samenwerking met anderen. We hebben de KNVB om ondersteuning gevraagd. We hoeven het wiel immers niet zelf uit te vinden. Er is in de vereniging behoorlijk wat gepasseerd afgelopen jaar. We merken dat veel leden bij ons willen spuien, maar gelukkig ook weer vooruit willen kijken.

Er is hard gewerkt om het seizoen op te starten. Leiders en trainers bij alle teams. Kleding. Training. Ontvangst van nieuwe leden. Bij onze jeugdafdeling, maar ook bij die senioren is alles uit de kast gehaald om onze vier elftallen en twee 35+-teams goed te laten starten.

En dat zijn ze! Ons 1e elftal is voor het eerst in 10 jaar een ronde verder in de beker en heeft alle competitiewedstrijden gewonnen. Doelstelling dit seizoen is promotie naar de 3e klasse. In ieder geval zijn we goed op weg naar een periodetitel. Bij het 2e elftal zoeken we ons rot naar een geschikte leider. Het is een hartstikke enthousiast en jong team met veel talent. Ze verdienen het om aandacht te krijgen van iemand, die alles voor ze regelt en ervoor zorgt dat ze in een goede sfeer hun prestaties kunnen leveren. Helaas nog niet gelukt. Dat doet pijn. Bij deze de oproep om ons en de trainers van 1 en 2 te tippen!

Er worden ons allerlei vragen gesteld. Over contributie. Wilt u die vooral stellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en in ClubCollect? Zo nodig een mail de ledenadministratie en dan komt het vast goed. Onze nieuwe penningmeester Jan de Neef werkt nauw met Ed Vuijk onze ledenadministrateur samen.

Over het kledingplan. Ja, de nieuwe tenues komen eraan, de kleding wordt per team beschikbaar gesteld in een teamtas. De operatie is in volle gang. Nadere mededelingen volgen snel. Komende weken gaat het eindelijk gebeuren. Evert Taal is het bestuurslid dat zich met het kledingplan bezighoudt.

Over de bar en kantine. Er zijn meer vrijwilligers nodig en het eigen verbruik binnen de vereniging, of te wel het eten en drinken op rekening van de vereniging, moet worden aangepakt. Maar hoe doe je dat dan? We hebben gelukkig weer een aantal nieuwe kantinevrijwilligers. Die moeten ook wennen. Bijvoorbeeld om op te treden bij darten als er kinderen binnen zijn en het druk is. Geen glaswerk uitserveren bij wedstrijden van het 1e elftal. Gelukkig is het bij die wedstrijden weer drukker en ouderwets gezellig! Debbie van Duin en Stefan de Haaij vanuit het bestuur zijn hard bezig om een gezellig team vrijwilligers voor de kantine bij elkaar te halen. Vele handen maken licht werk. Onze rots in de branding Marcel moest afgelopen jaar wel erg veel gaatjes in het rooster vullen. Dat mag best wat minder.

Over nieuwe leden. Er stromen op dit moment weer veel nieuwe leden in. Er is een vrouwenteam aan het trainen en er zijn meer dan 20 mini’s (de allerjongsten) begonnen de afgelopen maanden aan hun lange voetbalcarrière.

We hebben afspraken gemaakt over ons 40-jarig bestaan in 2019. Op de oprichtingsdatum, 1 februari, organiseren we een officiële receptie voor genodigden. In het voorjaar gaan we het dan met zijn allen vieren met een groot feest, een reünie voor oud-leden en een Jubileumtoernooi. Dit jaar zullen al onze toernooien in het teken staan van ons 40-jarig bestaan.

Hugo van der Schee en Evert Taal, de bestuursleden die zich bezighouden met sponsorzaken, melden ons goede berichten. Veel sponsoren verlengen de samenwerking met FC Vlotbrug en sommigen hogen hun bijdrage op. Maar we kunnen er zeker meer gebruiken, dus aarzel niet om een bevriende ondernemer, of gewoon uw eigen werkgever, te vragen of hij ook in FC Vlotbrug wil investeren. Onze eigen enthousiaste jeugdtrainer Werner Synesael is met zijn bedrijf Polyrep B.V. hoofdsponsor van de selectie van FC Vlotbrug geworden.

We hebben een adviescommissie gevraagd om ons te adviseren over het energievraagstuk bij FCV. We willen bezuinigen op energiekosten, moeten onze warmwaterinstallaties op termijn vervangen en willen onze energie op een duurzame manier gebruiken. Binnenkort wordt hun advies opgeleverd.

Onderhoud is ook een belangrijke kwestie. Onze 2 vaste krachten zorgen ervoor dat er gewoon iedere week gevoetbald kan worden. Er staan lijnen op het veld, er is op tijd gemaaid, er wordt schoongemaakt en gerepareerd. Maar dat is nog iets anders dan bij tijds het schilderwerk doen bijvoorbeeld. We zijn plannen aan het bedenken om dat toch te doen met elkaar. Een voorbeeld daarvan is dat er nu klusdagen georganiseerd worden. Zondag 28 oktober is de eerste keer. Dan gaat een flinke ploeg op aanwijzing van onze onderhoudsplicht aan de slag om onze accommodatie op te ruimen, schoon te maken en op te knappen. Het begin is er dus!

We zijn bezig om een jaarplanning te maken van alle activiteiten dit seizoen. Toernooien, zomerkamp, Jubileum, bijzonder dagen. Binnenkort hopen we op de website het resultaat te mogen plaatsen.

En geloof me, dit is maar een fractie van de onderwerpen die aandacht vragen. Er is een kapot scorebord dat vervangen moet worden, er moet een hok getimmerd worden achter de bar. We willen iets met onze oude kantine. Misschien een tijd verhuren, maar op termijn verbouwen, zodat we meer kleedkamers en inpandige opslag van materiaal krijgen.

Acties. Op dit moment lopen er 3 acties. Ik wil jullie oproepen om van onze eigen jeugdleden ongelooflijk veel Grote Club Actie -loten te kopen! Van de € 3, - per lot gaat het grootste gedeelte gewoon naar onze club. Wij kunnen daar fantastische dingen mee doen voor de jeugd zelf bijvoorbeeld, maar ook andere wensen verwezenlijken. Andere mogelijkheden om Vlotbrug te spekken zijn er door veel boodschappen te doen bij Plus Trommel en door lid te worden van de gereanimeerde Stichting Vrienden van Vlotbrug.

Maar Maarten, vind je het dan wel leuk om voorzitter van Vlotbrug te zijn? Ja, ja, ja! 100 % ja. Het is zo goed om te zien hoe we met een beetje aandacht voor elkaar en de manier waarop we dingen doen snel resultaat boeken en hoe betrokken mensen zijn bij deze vereniging! De definitie van vereniging is een samenkomst of samensmelting. Daar kies je voor, omdat samen je sport beleven bij deze club je veel plezier oplevert. Als dat gebeurt houd je energie over, die je kan inzetten voor andere zaken in je leven.

Voetbal is een teamsport. Met elkaar zorg je ervoor dat er een resultaat gehaald wordt. In het veld maakt het niet uit wat je verder in het leven doet. In de kleedkamer en de club eigenlijk ook niet. Je hebt elkaar nodig. Niet altijd, maar wel regelmatig. Samen toeleven naar een wedstrijd, winst en verlies delen, een 3e helft spelen helpt je op andere terreinen in je leven.
En bij Vlotbrug gebeurt het allemaal! Deze club is van ons allemaal. Erg prettig om daar mijn steentje aan bij te mogen dragen!

Met vriendelijke groeten,

Maarten Fonkert