Bestuurlijke nieuwtjes

Wat hebben we de afgelopen tijd bestuurlijk allemaal besproken, gedaan en voorbij zien komen?

Tsjonge! Wat vliegt de tijd! We zitten alweer vlak voor Sinterklaas, die trouwens met zijn Pieten bij ons op bezoek is geweest bij een training van onze jongste jeugd. Wat een feest was dat zeg!


Maar goed, waar gaat het de laatste weken over bij onze vereniging? Over de jeugd!

We zijn met elkaar en met de KNVB hard aan het werk om onze missie en visie voor het jeugdvoetbal bij FC Vlotbrug te formuleren en aan de hand daarvan beleid te ontwikkelen en uit te voeren.

Het zal niemand verbazen dat daarin Normen & Waarden (de Gouden Regels van FCV), gedrag, het uitwerken wat het betekent om samen een vereniging te zijn, beschrijven van rollen en taken en technisch beleid belangrijke elementen zijn.

Vanuit het bestuur zijn Marco Kruik, Debbie van Duin verbonden, de Technisch Jeugd Coördinatoren doen mee en als voorzitter bewaak ik dit proces. We willen snel vooruit en jullie als leden betrekken door de leden regelmatig te informeren over de stand van zaken, maar ook door jullie uit te nodigen om mee te denken. Dus heb je ideeën over het jeugdvoetbal bij FC Vlotbrug, laat het aan mij of andere genoemde mensen weten. Wil je meepraten? Natuurlijk kan dat. Stuur mij even een bericht en we gaan de mogelijkheden daartoe bespreken.

De nieuwe jeugdvoorzitter hopen wij zeer binnenkort te kunnen presenteren. We zijn daarover in gesprek.

De jeugd is weer groeiende! In de voorjaarscompetitie kunnen we een aantal nieuwe teams inschrijven. We hopen uiteraard dat deze ontwikkeling zich doorzet en dat jullie je vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes, buren uit gaan nodigen om eens mee te komen trainen en sfeer te komen snuiven bij onze club!


Wat gebeurt er nog meer? 

Het zal niemand ontgaan zijn dat ons 1e elftal trots bovenaan staat in de 4e klasse 4H!

We zijn op dit moment 7 punten los van de nummer 2, WFB, zijn als enige club in het KNVB-district West II nog zonder puntverlies in de competitie en lijken rechtstreeks op weg naar het kampioenschap!

Dat laatste is toch moeilijker dan het lijkt hoor! We zijn in een aantal wedstrijden gelukkig weggekomen met 3 punten. Natuurlijk, geluk dwing je af met het echt goede en verzorgde voetbal dat onze spelers op de mat leggen, maar als dat niet verbonden is aan strijd en inzet, dan kan het ook tegen gaan zitten. Maar als je het mij vraagt: ik heb er alle vertrouwen in dat we dit seizoen meerdere feestjes kunnen vieren! Bestuurlijk wordt gewerkt aan het technisch beleidsplan en de werving van leden voor de Technische Commissie. We zijn met enkele mensen daarover in gesprek; als je denkt dat je iets bij kunt dragen ben je echter meer dan welkom om ook met ons in gesprek te gaan! Hugo van der Schee, onze hoofdtrainer of mijn persoontje zijn goede ingangen daarvoor.

Bij de 35+ 7 tegen 7 is ons 2e team uiteindelijk kampioen geworden na een spannende beslissende avond op ons eigen terrein. Ze snoepten de overwinning op overtuigende wijze af van Meeuwenplaat en ons eigen 1e 35+-team. Gefeliciteerd nogmaals met dit resultaat!


FC Vlotbrug 40 jaar op 1 februari 2019.

Jullie hebben ongetwijfeld gemerkt dat er een speciale FC Vlotbrug Jubileum 40 Jaar Facebook-groep is aangemaakt. Fantastisch om te zien hoeveel foto’s, opmerkingen en verhalen uit onze jonge, maar rijke historie daar voorbijkomen. Ga daar vooral mee door!

Er komt in 2019 ook een FC Vlotbrug Jubileum-gids uit. Die wordt financieel mogelijk gemaakt door sponsors. Dat loopt goed, maar kan beter, dus vraag jullie werkgever/sponsor/andere ondernemers of ze ook willen adverteren en bijdragen aan dit Collectorsitem! De gids wordt gevuld met de historie van FC Vlotbrug, opmerkelijke verhalen, hoogtepunten, foto’s.

Op 1 februari zullen we de oprichting 40 jaar geleden vieren met officieel genodigden als oud-bestuursleden, ereleden, leden van verdienste, KNVB, gemeente, bestuurders van verenigingen uit de omgeving.

Op 2 februari vieren we ons jaarlijkse feestje met de vrijwilligers van deze geweldige club, maar dan deze keer met een jubileumsausje overgoten.

In het voorjaar volgt dan het 40-jarig Jubileumfeest voor alle leden en oud-leden. We doen dat bewust apart, omdat het dan wat prettiger weer zal zijn en we vinden dat jullie recht hebben op een echt feest! We gaan er met zijn allen voor zorgen dat het een onvergetelijk feest wordt!


We werken actief aan ons energievraagstuk. 

Onze warmwatervoorziening is aan vervanging toe, we willen onze uitgaven aan energie zo veel mogelijk verlagen, naar allemaal Ledverlichting toe en duurzaam omgaan met dit vraagstuk.

Een energiecommissie met enige leden van onze club gaat ons binnenkort adviseren. Waarschijnlijk gaan we op dit onderwerp met de gemeente, banken, KNVB en het WSF (Waarborgfonds) samen werken om flink meters te maken op dit onderwerp. Maar we staan natuurlijk open voor suggesties van onze leden!

Ik zou nog veel meer kunnen noemen, maar dan wordt het wel een erg saai en lang en ook erg positief stuk!

Kort even noemen dan dat het ledental groeit, zowel bij de jeugd als de senioren (vrouwen en wandelvoetbal 60-plussers), dat er meer sponsorgeld wordt binnengehaald en dat volgens mij het verenigingsklimaat er goed bij staat.

Ja, er zijn ook aandachtspunten! Scheidsrechters komen we wat te kort, we willen ze weer gaan opleiden en we willen leiders/trainers en ouders vragen om positief met onze verenigingsscheidsrechters om te gaan.

Probeer zelf eens uit in de praktijk of je er misschien goed in bent en het misschien zelfs leuk vindt om te doen. Op die manier kan je bijdragen en invloed uitoefenen op een positieve manier. Ik heb het zelf jarenlang met veel plezier gedaan! Wij zorgen dat je een goede opleiding krijgt!

Wat ik als voorzitter niet genoeg kan benadrukken: voetbal is een geweldige teamsport, waaruit we veel levenslessen kunnen trekken en die we met elkaar kunnen delen op allerlei manieren.

Of je nou zelf speelt, trainer of leider bent, een wedstrijd fluit, graag komt kijken bij het 1e of een pijltje in een dartbord gooit, een kaartje legt. Het gebeurt allemaal bij FC Vlotbrug in verenigingsverband, dat wil zeggen samen. En dat vinden wij als bestuurders van deze club enorm positief; daar halen wij onze energie uit om voor goede randvoorwaarden te zorgen. We gaan dus graag samen met elkaar op naar het Jubileumjaar 2019!


Tot ziens en met sportieve groeten,

Maarten Fonkert

Voorzitter FC Vlotbrug

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.