Nieuwe jeugdvoorzitter

Dames en heren, we hebben hem!
Onze nieuwe jeugdvoorzitter van FC Vlotbrug heet Marco Kruik.

Veel mensen zullen Marco al kennen, want hij is al een aantal jaren actief bij de jeugd.
Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorstart van de jeugdafdeling na het vorige seizoen en hij is sinds september dit jaar algemeen bestuurslid met jeugdzaken in de portefeuille.

We hebben eerder gemeld dat we op zoek waren naar een geschikte jeugdvoorzitter van het juiste kaliber en dat we daar de tijd voor zouden nemen. Veel mensen tipten mij deze zomer al dat Marco de geknipte man zou zijn, maar Marco zelf gaf aan dat hij dat hij geen jeugdvoorzitter kon zijn bij FC Vlotbrug, omdat zijn eigen zoon bij vv Nieuwenhoorn speelt.

De afgelopen maanden zijn Marco en anderen, waaronder ikzelf, druk bezig met het opstarten van het nieuwe seizoen, de ontwikkeling van passend jeugdbeleid bij FC Vlotbrug en het opzetten van de nieuwe organisatie.
Afgelopen week was er een werksessie met procesbegeleiding vanuit de KNVB. In de voorbereiding daarop heb ik Marco gevraagd om zijn standpunt te heroverwegen. Mijn argumenten zijn dat hij achter en voor de schermen al veel taken en werk verricht, dat veel mensen hem nog steeds zien als de ideale jeugdvoorzitter en dat het toch uit te leggen moet zijn aan anderen dat een functie van jeugdvoorzitter los gezien moet worden van de ambities van je zoon. Gelukkig heeft Marco hierop laten weten dat hij per 1 januari 2019, de functie van jeugdvoorzitter bij FC Vlotbrug gaat invullen. Het bestuur is daar erg blij mee.

De jeugdafdeling van FC Vlotbrug verdient een zichtbare trekker. Marco is man met bindende kwaliteiten, met visie, met organiserend vermogen en een sterke behoefte aan structuur en overzicht. Dat is wat we nodig hebben en zochten. Samen met hem gaan we verder met bouwen aan een mooie toekomst en de volgende 40 jaar FC Vlotbrug!

Met vriendelijke groeten,

Maarten Fonkert
Voorzitter FC Vlotbrug47427727 10213516582696010 7202019926092021760 n