Geslaagde receptie 40 jarig bestaan FC Vlotbrug

Beste Vlotbruggers,

Afgelopen vrijdag was het 40 jaar geleden dat FC Vlotbrug werd opgericht. Op 1 februari 1979 kwam in sporthal de Eendraght een 30-tal mensen bijeen voor de eerste algemene ledenvergadering.

Onder voorzitterschap van de heer van Kwawegen begon een zevenmansbestuur met ook toen al onze Ed Vuijk aan boord aan een avontuur, omdat Hellevoetsluis als groeikern ook echt groeide als kool en er ruimte was voor een 3e voetbalvereniging.

Ons 40-jarig bestaan is vrijdagavond op gepaste wijze gevierd met een receptie voor genodigden. De gemeente Hellevoetsluis was met de wethouders Margriet den Brok-Swakhoven, Peter Schop en Hans van der Velde goed vertegenwoordigd. De KNVB had haar ambassadeur Ed Goverde afgevaardigd en verder waren er bestuurders van een aantal andere verenigingen uit de regio, waaronder vv Hellevoetsluis, Nieuwenhoorn, Rijnmond Hoogvliet Sport en GHVV’13. Daarnaast waren nog een aantal oud-bestuursleden van onze club, de aanvoerders van de selectie, sponsoren en vrienden van vlotbrug et cetera aanwezig. Al met al een gezellig volle kantine.

Onze voorzitter Maarten Fonkert nam de aanwezigen mee in de korte geschiedenis van de club en wist dat toch een lang verhaal te maken. Wethouder Schop van onder meer sportzaken en ooit in de 80’er jaren nog verzorger bij de selectie van FC Vlotbrug, sprak de verwachting uit dat FC Vlotbrug ook de komende jaren erin gaat slagen om zijn sociaal-maatschappelijke rol invulling te geven. In dit verband sprak hij bijvoorbeeld over een bijdrage aan de bestrijding van eenzaamheid van ouderen. De gemeente had voor de jubilaris een grote check ter waarde van maar liefst € 250, - meegenomen. Ed Goverde gaf aan dat de club samen met de KNVB hard aan het werk is om doelen voor de nabije te toekomst te bepalen en te realiseren. Dat ook wij zijn begonnen met walking voetbal geeft, volgens hem, aan dat wij als club willen investeren en ontwikkelen in de volledige breedte van de voetbalsport. Ook hij was niet met lege handen gekomen.

Hoewel de eindtijd van deze receptie op 21 uur bepaald was, werd dat natuurlijk toch een stukje later en was het naast een officiële receptie ook een heel gezellige, waarbij flink genetwerkt kon worden.

Evert Taal, Hugo van der Schee en Debbie van Duin, de activiteitencommissie en de barmedewerkers hebben ervoor gezorgd dat Vlotbrug zich van zijn beste kant aan de buitenwereld heeft laten zien deze avond.

Hieronder een aantal foto's van deze overgetelijke avond. Alle foto's zijn te zien op onze Facebook pagina.

2

1

 

5

 

6

7

8

9

4

3