Geslaagd bezoek gemeenteraad aan FC Vlotbrug

Geslaagd bezoek gemeenteraad aan FC Vlotbrug
 
Dinsdagavond 9 april was er een, volgens FC Vlotbrug en raadsleden, zeer geslaagd bezoek van een flink aantal raadsleden en commissieleden aan de club aan het Schelpenpad.
Dhr. Van der Linden legde namens de werkgroep raadscommunicatie kort uit wat het doel van het bezoek was. In het kader van het gemeentelijk werkplan raadscommunicatie is dit het eerste van een aantal oriënterende werkbezoeken door raadsleden aan maatschappelijke en andere organisaties in het Hellevoetse. Het doel hiervan is om de raadsleden meer beeld en geluid te geven over de zaken waarover zij moeten beslissen en goed contact te leggen met instellingen en organisaties die belangrijk zijn in de Hellevoetse samenleving.
 
Voorzitter Maarten Fonkert gaf de bezoekers vervolgens een inkijkje in de vereniging die FC Vlotbrug is: gezellig, sportief, een thuishaven voor onze leden en verbonden met de wijken en organisaties om ons heen. Niet alleen voetbal is belangrijk, maar ook alle nevenactiviteiten. Vlotbrug gaat zeker kampioen worden in de 4e klasse H en promoveren naar de 3e klasse, bestaat dit jaar 40 jaar en gaat dat feest op 8 juni met de leden en oud-leden vieren en heeft in zijn missie en visie zich ten doel gesteld om samen met bijvoorbeeld scholen en maatschappelijke organisaties een rol te spelen in het welzijn van de mensen uit de buurt. Er wordt flink geïnvesteerd in de jeugdopleiding. De club bruist van nieuwe energie. De slogan “FC Vlotbrug, daar gebeurt ‘t!” is dit seizoen zeker van toepassing. Er is ruimte voor groei.
 
Vervolgens werd een rondleiding over de prachtig gelegen accommodatie gedaan, waarbij stil gestaan werd op het kunstgrasveld, terwijl de selectie hierop trainde. De toplaag van dit veld is aan vervanging toe; een onderwerp waarover de raad binnenkort gaat praten en besluiten.
De duurzame energieplannen werden besproken, oa LED-verlichting en de warmwatervoorziening gaan binnenkort door de club met gebruikmaking van subsidieregelingen aangepakt worden.
 
De rondleiding en de avond werden afgesloten in de gezellige, nieuwe kantine van FC Vlotbrug met een informeel samenzijn, te midden van de leden van de club, die net klaar waren met hun training en nu genoten van de Champions League wedstrijd op TV.
 
Een geslaagde kennismaking en ontmoeting werd zo passend afgesloten.

Aanstaande zaterdag kan FC Vlotbrug bij Zwartewaal uit kampioen worden als het zelf wint en runner up WFB punten verspeelt. Winnen FC Vlotbrug en WFB beide hun eigen wedstrijd, dan wordt FC Vlotbrug op 20 april in de thuiswedstrijd tegen NTVV kampioen. De Hellevoetse club, die in 20 wedstrijden tot nu toe zonder puntverlies is, kan dan niet meer achterhaald worden door WFB. Aan het Schelpenpad zal het kampioenshap en de bijbehorende promotie naar de 3e klasse hoe dan ook op 20 april, maar zonodig ook op 13 april flink gevierd gaan worden!