SSS maakt het verschil in het laatste half uur tegen Vlotbrug

Vlotbrug heeft het tegen de nummer vier van de ranglijst niet gered. In Klaaswaal werd een 5 – 2 nederlaag geleden. Het eerste kwartier een veel kansen creërend SSS dat de verdediging van Vlotbrug handenvol werk bezorgde. Er werd dan ook al snel gescoord In de elfde minuut kwam na een aanval de bal in de zestien, de bal werd verlengd naar de vrij staande Van der Linden die afvuurde en de 1 – 0 op het scorebord liet verschijnen. Vlotbrug had het niet makkelijk tegen de snel combinerende tegenstander en moest nood gedwongen te veel ruimte laten. Hierdoor werd het voor SSS makkelijker om de opbouw te verzorgen. Maar ook Vlotbrug kreeg kansen. Zo was er binnen het half uur een mogelijkheid voor Van den Berg. Vlotbrug moest tot minuut drieëndertig wachten totdat ze iets terug konden doen vanuit een vrije schop. Nadat er twee schijnbewegingen aan waren vooraf gegaan was het Seghers die de bal onhoudbaar achter keeper Diepeveen in het net liet verdwijnen 1 – 1.Vlotbrug putte hier moed uit want even later was er een combinatie die begon bij Browne. De bal kwam bij Allersma die Van den Berg in het spel betrok. Van den Berg legde de bal terug op Allersma die net naast schoot.
 
Na de rust speelde SSS meer op de aanval. Zij hadden daar binnen vijf minuten al bijna succes mee toen een gekeerde vrije schop in de rebound op de paal belandde. Tien minuten na de rust werd er weer gescoord door de rood-zwarten. Pelkman speelde zich knap vrij en passeerde Noordijk met een stuitend schot. 2 – 1. Vlotbrug liet het er niet bij zitten en had na vijf minuten resultaat. Een snel genomen vrije schop kwam bij Van den Berg die richting doel opstoomde en geen fout maakte. Met een zuiver schot bracht hij de stand op 2 – 2. SSS had het even niet meer en Vlotbrug rook bloed. Een vloeiende aanval, waarbij Seghers een grote rol had, eindige bij Gomes Soares. Gomes Soares was niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar neer voor Van den Veerdonk. Diens inzet ging echter ruim over. Na deze misser was het laatste half uur voor SSS. Na achtenzestig minuten was het de ingevallen De Cauwer die na een diepe bal in de verdediging met een schijnbeweging Noordijk verraste en 3 – 2 scoorde. Hierna was het verzet van Vlotbrug gebroken. SSS scoorde binnen zes minuten nog twee maal. Allereerst was het De Cauwer die na een verdedigingsfout de 4 – 2 kon scoren. Een minuut later werd het nog erger toen Van der Linden met zijn tweede van deze middag de eindstand op het bord plaatse. 5 - 2. Door dit resultaat en het resultaat van de andere wedstrijden in 3d zakte Vlotbrug een plaatsje dieper weg op de ranglijst. Volgende week geen programma. Maar over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen de naaste concurrent WFB uit Ouddorp. Het is duidelijk dat er dan voor beide elftallen veel op het spel staat. We gaan het mee beleven.
 
Noordijk – Stuijfzand (46/Bergwerff) – Buijs – De Zeeuw - De Reus – Bergwerff - Allersma – Seghers – Browne (83/Shennen Pers) - Van de Veerdonk (68/Maatje Pers) – Van den Berg