Vlotbrug behaalt belangrijke winst op WFB

In een aparte wedstrijd met twee gezichten heeft Vlotbrug een belangrijke overwinning behaalt bij WFB in Ouddorp. Was het in de eerste helft nog WFB dat de dienst uitmaakte en twee maal scoorde. Na rust was het Vlotbrug dat de touwtjes strak in handen had en vier keer tot scoren kwam. In de eerste helft was er een fel strijdend WFB te zien dat vlot combinerend al na twee minuten voor gevaar zorgde in de defensie van Vlotbrug. De bal was een prooi voor Noordijk. Hierna was er een rommelige fase met over en weer veel balverlies. Vlotbrug was niet scherp genoeg en durfde niet voluit te voetballen. Het eerste doelpunt viel na tweeëntwintig minuten een afstandsschot van Van Heest was Noordijk te machtig en de 1 – 0 was een feit. Het eerste wapenfeit voor Vlotbrug was een vrije schop van Seghers die naast het doel verdween. WFB speelde, met de wind mee, overtuigender dan Vlotbrug. Kort voor rust werd de stand verdubbeld toen er een voorzet vanaf de zijlijn kon worden gegeven. De bal werd doorgekopt naar de vrijstaande Breen die voor de 2 – 0 zorgde. Vlotbrug kreeg nog één kans voor de rust toen na een slalom van Vermeer de bal werd voor gegeven er was helaas niemand in de buurt om de fraaie actie te verzilveren.
 
Na rust werd er meer inzet verlangd en die kwam er ook. Al na twee minuten was er een schot van Browne dat nog kon worden geblokt. Ook werd na twaalf minuten verzuimd een goede vrije schop van Seghers binnen te knikken. Eén minuut later was het dan eindelijk raak. Een voor gegeven bal van Browne kwam bij Gomes Soares die snel kon draaien en met een schot in de korte hoek keeper Krommenhoek passeerde. 2 – 1. Hiermee kwam er iets los bij Vlotbrug dat hierna zelfverzekerder optrad. WFB had hier geen antwoord op. Even later was het weer raak toen een met gevoel geplaatste kopbal van Gomes Soares over de mistastende Krommenhoek in het doel verdween waarmee de gelijkmaker een feit werd. 2 – 2. Vlotbrug ging sterk door. Na een overtreding, die WFB geel opleverde, was het Seghers die zich over de vrije schop ontfermde. De bal werd foutloos ingeschoten in de, door de keeper vrij gelaten, hoek. Vlotbrug kwam hierdoor op voorsprong 2 – 3. WFB liet het er niet bij zitten en ging ook meer op de aanval voetballen. Zij hadden pech toen een pegel van Van Wijk onhoudbaar boven Noordijk op de onderkant lat uiteen spatte waarna deze via de grond weer in het spel kwam. Een kwartier voor tijd was het, de kort daarvoor ingevallen, Pers die na een actie net niet tot scoren kwam. Vlotbrug kwam onder druk te staan van WFB dat voor zijn laatste kansen voor klasse behoud streed. Vlotbrug speelde zich regelmatig onder de druk uit. Aan alle twijfel kwam een eind toen Seghers, met een met gevoel gegeven schot, de bevrijdende 2 – 4 op het scorebord zette. Deze overwinning was belangrijk. Volgende week wederom een belangrijke wedstrijd als Bolnes op bezoek komt aan het Schelpenpad.
 
Noordijk – Bergwerff (78/Stuijfzand) – Scheringa – Bravenboer – De Zeeuw (82/De Reus) - - Allersma – Buijs – Seghers – Vermeer- Browne – Gomes Soares (75/Pers)