Grote overwinning Vlotbrug in en tegen Simonshaven

Vlotbrug heeft de tweede wedstrijd van de nog jonge competitie overtuigend van Simonshaven gewonnen. De wedstrijd was in het begin nog een wedstrijd waarbij Simonshaven er nog in geloofde. Zo had Van Emmerik in de zeventiende minuut een kans bij een doorgeschoten bal. Seghers was even later niet gelukkig toen hij de keeper met een technische bal in de verre bovenhoek wilde verrassen. Zijn poging ging naast. Binnen het halve uur werd er voor het eerst gescoord maar er was buitenspel van Pers geconstateerd. Even later was het dan voor de eerste maal raak. De zoveelste lange bal van Seghers kwam nu aan bij Van de Veerdonk die de bal knap onder controle bracht en beheerst voor de 0 – 1 zorgde. Hiermee was de ban gebroken. Want nog voor rust werd de score verdubbeld. Een bal vanuit de verdediging kwam bij Pers die niet zelfzuchtig was naar de bal zijwaarts op de meegelopen Van de Veerdonk speelde. Het was hierna niet moeilijk de bal in het lege doel te schuiven. 0 – 2 Even later was het bijna weer raak toen door weifelend optreden van de verdediging van Simonshaven de bal werd veroverd door Allersma die echter bij zijn inzet de keeper op zijn weg vond.

De tweede helft ging Vlotbrug goed door. De eerste mogelijkheid was voor Vermeer die de bal echter naast het doel schoot. Eén minuut later was het wel raak een steekbal van Vermeer bracht Pers in scoringspositie. Pers faalde niet en scoorde kort na rust de zo belangrijk geachte 0 – 3. Simonshaven probeerde door wat omzettingen het tij te keren dit bleef echter zonder resultaat. In minuut 65 was er een onduidelijke situatie waarbij Pers door ging en de 0 – 4 scoorde hierbij dacht Simonshaven dat er wel gefloten zou worden voor een blessurebehandeling. Pers had nog een kans om te scoren maar zijn poging ging naast.Het publiek moest tot tien minuten voor tijd wachten tot er weer een grote kans was. Een goede bal van Bergwerff kwam bij Gomes. Diens inzet werd gestopt door de keeper. Even later werd de bal veroverd door Vermeer. Hij speelde zichzelf vrij en scoorde beheerst in de verre hoek de 0 – 5. Even later was het dezelfde Vermeer die Gomes een niet te missen kans gaf 0 – 6. Vlak voor het einde was de situatie omgedraaid nu was het Gomes die bal op Vermeer speelde en de 0 – 7 eindstand op het score bord bracht

Prins – Buijs – Scheringa -  Bravenboer – Shennen Pers – Allersma – Vermeer – Seghers (73/Van der Kooij – Henderikx - Van de Veerdonk (53/Gomes Soares) – Shenomaar Pers (75/Bergwerff)