Vlotbrug deelt de punten met Poortugaal

Het is Vlotbrug niet gelukt de eerste thuisoverwinning van deze competitie binnen te halen al zag dat er het grootste gedeelte van de wedstrijd wel naar uit. Vlotbrug begon voorzichtig aan de wedstrijd terwijl Poortugaal vol op de aanval speelde zonder dat dit in het begin resultaat had. Vlotbrug kreeg zijn eerste kans na een aanval over links de bal werd door Van de Veerdonk voor gegeven, maar verdedigd, voordat Allersma gevaarlijk kon worden. De daarop volgende corner werd door twee man gemist. Binnen het kwartier was er weer een goede kans. Gomes kreeg de bal maar kon niet meer dan een rolletje richting keeper Roukema (waar heb ik die naam meer gehoord) produceren. Even later was er een actie van Vermeer via de linkerkant zijn inzet in de korte hoek werd gestopt. Poortugaal mocht kort hierop een vrije schop nemen halverwege de eigen helft van Vlotbrug. Kleynendorst had het vizier nog niet scherp staan en schoot de bal over het doel van keeper Prins. Halverwege de eerste helft werd de bal naar Van de Veerdonk door gekopt het mocht door van de grensrechter en dit buitenkansje werd benut door Van de Veerdonk die 1 – 0 scoorde. Heel erg lang mocht Vlotbrug niet van deze voorsprong genieten want amper vijf minuten later, werd na een ingooi, de bal half weg gewerkt. De bal kwam op de punt zestien bij Kleynendorst die de stand weer gelijk bracht 1 – 1. Toch was het Vlotbrug dat met een voorsprong de rust haalde. Vermeer bracht Van de Veerdonk in stelling die binnen de beruchte lijnen onreglementair werd gestuit. Van de Veerdonk nam de penalty zelf en scoorde 2 – 1.
 
De tweede helft ging Poortugaal op jacht naar de gelijkmaker. Hun eerste kans was na een kwartier in de tweede helft de toegekende vrije schop op de rand van de zestien werd niet benut. Even later was het Seghers die de bal knap onder controle kreeg aan de zijlijn. Zijn voorzet op Gomes werd door de laatst genoemde met een halve omhaal richting doel getrapt zonder hiermee veel gevaar te stichten. Even later was dezelfde Gomes wederom niet gelukkig toen na een voorzet van Vermeer het doel niet werd gevonden. Minder dan een kwartier voor tijd leek de buit binnen. Na een goede vrije schop kwam de bal bij Vermeer die in de uiterste hoek keeper Roukema versloeg. 3 – 1. Vijf minuten later was er weer een penalty dit maal voor Poortugaal. Kleynendorst schoot vanaf 11 meter de 3 – 2 binnen. Vlotbrug was het kwijt en binnen twee minuten was het wederom Kleynendorst die met zijn derde van deze middag de gelijkmaker op het scorebord schoot. 3 – 3. Wat restte waren tien hachelijke minuten waarin keer op keer Poortugaal kans zag hun lange mannen door de lucht te bereiken. Vlotbrug stond met de rug tegen de muur maar capituleerde niet. Na afloop konden, gezien het beeld van de wedstrijd, beide teams tevreden zijn met de puntendeling, Volgende week blijft Vlotbrug dichtbij huis voor de uitwedstrijd tegen buurman Vierpolders.
 
Prins – Buijs – Scheringa -  Bravenboer – Pers (85/Ilmer) – Allersma – Vermeer – Seghers – Henderikx - Van de Veerdonk (46/Bergwerff) – Gomes Soares