Vlotbrug verliest van Poortugaal

Het is Vlotbrug niet gelukt de wedstrijd tegen Poortugaal in winst om te zetten. Poortugaal trok na negentig minuten met 1 – 0 aan het langste eind. Na het eerste fluitsignaal begon Poortugaal scherp aan de wedstrijd. Hierdoor kwam Vlotbrug onder druk te staan. Na een kwartier was de scherpte er wel van af en begon Vlotbrug het initiatief te grijpen. Poortugaal kreeg ook kansen en er was een goede redding van keeper Verschoor nodig bij een geplaatst schot van Verbaas. Kort hierop moest Verschoor weer gestrekt om ten koste van een corner een doelpunt te voorkomen. In deze fase werd er veel ruimte gelaten aan Poortugaal dat alle tijd kreeg om hun lange voorwaartsen in stelling te brengen. Kort voor rust was er nog een redding nodig in de korte hoek om te voorkomen dat er met een achterstand gerust moest worden.
 
Na rust was Vlotbrug de betere ploeg. Al na vijf minuten was er een goede mogelijkheid toen de bal van Vermeer via Bergwerff richting Eldering werd gespeeld. De bal was helaas iets te scherp voor de jonge aanvaller. Een minuut later was er een uitgesproken mogelijkheid om de score te openen. Seghers ontving de bal op de middenlijn en snelde op het doel af. Hij vergat onderweg echter de bal mee te nemen waardoor de verdediging van Poortugaal redding kon brengen. Binnen het uur werd een half gemiste voorzet van Allersma nog een ingewikkeld verhaal voor keeper Roukema die de bal nog maar net over het doel kon werken. Het laatste half uur begon met een goed schot van De Ruijter. Keeper Verschoor kreeg zijn vingertoppen er nog juist tegen zodat er niet meer dan een corner restte. Vermeer had pech toen een actie op de achterlijn uitmondde in een doelpoging maar helaas kwam de bal via de lat weer in het spel. Even later zette Vermeer met een dieptepass de ingevallen Van de Veerdonk alleen voor de keeper. Roukema had geluk toen de ingeschoten onhoudbare bal niet meer dan de paal raakte. Even later was er weer een kans voor dezelfde Van de Veerdonk dit maal ging de bal naast en over. Het was dan ook sneu toen kort voor tijd de bal via de rechterzijde in het strafschopgebied kwam. De verdediging zag geen kans de bal voor de stuit weg te werken. In plaats hiervan kwam de bal via twee schijven bij Romijn die verwoestend uithaalde en de 1 – 0 op het scorebord bracht. Poortugaal verdedigde deze kleine voorsprong tot het einde. Zo eindigde deze wedstrijd in het zevende verlies voor de geelzwarten die ondanks de vele kansen geen doelpunt konden scoren. De komende twee weken geen programma. Hierna volgt de thuiswedstrijd tegen Zuiderpark dat deze week vijf tegentreffers tegen RDM moest incasseren maar kans zag er zelf acht te scoren.
 
Verschoor – Buijs – Scheringa – Bravenboer – De Reus – Allersma – Van der Kooi – Henderikx (Vermeer/46) – Bergwerff (Stuijfzand/80) - Seghers – Eldering (Van de Veerdonk/60)