Vlotbrug te sterk voor RDM

De bezoekers van de wedstrijd die van doelpunten houden zijn aan hun trekken gekomen. Op paaszaterdag werd RDM uit Rotterdam met maar liefst 6 – 1 verslagen. Het was vanaf het begin al duidelijk dat Vlotbrug de sterkere was. Amper drie minuten onderweg moest RDM al aan de noodrem trekken om de gedurende de wedstrijd makkelijk scorende Eldering tegen te houden. De toegekende vrije schop werd door Seghers genomen de bal kwam bij Allersma die niet veel tijd nodig had om de nog naar de bal grabbelende keeper Joerawan te verslaan 1 – 0. Na een kwartier was er een mooie aanval via een één twee tussen Van de Veerdonk en Van der Kooij bracht laatst genoemde Allersma in stelling die de bal scherp voor gaf maar door de voorwaartsen werd gemist. Een minuut later had Bergwerff pech toen zijn kopbal nog maar net uit de doelmond kon worden gekopt. Aan de andere kant kwamen er ook kansen bij een counter van RDM Joerawan gaf de bal op maat aan Hooi die zijn schot door keeper Verschoor gestopt zag worden. Een minuut later was het weer raak Door druk zetten van Buijs kon die de bal aan Van de Veerdonk geven die in een overtalsituatie de bal richting Eldering speelde die door zijn eerste van deze middag de stand op 2 – 0 bracht. Een kwartier voor de rust werd er weer gescoord wederom Eldering die na goed doorgaan van Bergwerff in stelling werd gebracht en voor de 3 – 0 ruststand zorgde.
Het begin van de tweede helft liet een heel slordig Vlotbrug zien dat veel acties zag mislukken. Buiten een kansje voor Eldering die zich die mogelijkheid zelf verschafte na een goede steekpass van Vermeer. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist toen bij een voorzet RDM ongelukkig de bal achter zijn eigen keeper kopte. 4 – 0. Vijf minuten later was het weer raak na een pass van Gomes Soares bleef Eldering uiterst koel en scoorde beheerst de 5 – 0. Het mooiste doelpunt van Vlotbrug werd voor het laatst bewaard. Een heel bekeken boogbal werd door Vermeer over de verdediging gespeeld. De bal kwam bij Eldering die met een harde volley de bal onhoudbaar binnen schoot 6 – 0. De zogenaamde eer werd door RDM vijf minuten voor tijd gered. Latorre slalomde ongemoeid door de verdediging. De terug gelegde bal werd ingeschoten door Hooi 6 – 1. Een klinkende overwinning derhalve met vier doelpunten voor Eldering. Een smet op de wedstrijd was het door blessures uitvallen van Seghers en Ilmer. Volgende week weer kansen op veel doelpunten als streekgenoot Simonshaven op bezoek komt.
 
Verschoor – Buijs – Van der Kooij – Bravenboer  – De Reus (46/Ilmer) – Allersma – Bergwerff (58/Gomes Soares) – Vermeer – Seghers (8/Henderikx) - Van de Veerdonk – Eldering
 
Met dank voor de foto´s aan : Matthieu van Dongen