Vlotbrug wint van Abbenbroek

 
Op een gezellig druk en warm Schelpenpad was het deze middag de streekderby tegen Abbenbroek. Vlotbrug en Abbenbroek ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst alle reden dus om de punten in huis te houden om het voor het laatste gedeelte van de competitie interessant te houden. Vlotbrug begon sterk aan de wedstrijd en creëerde in het allereerste begin al een kans voor Van de Veerdonk de inzet verdween echter over het doel. Ook Vermeer probeerde het maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Het publiek moest een kwartier wachten op de eerste grote kans. De bal werd door De Reus voor gegeven en door twee man van Abbenbroek gemist. Hierdoor kwam de bal bij Seghers die de bal terug legde op Van de Veerdonk. Diens schot verdween helaas over de ballenvanger. Aan de andere kant was er na een vrije schop van Abbenbroek een goede redding van Verschoor nodig om een achterstand te voorkomen. Halverwege de eerste helft werd de score geopend. Na een actie van Vermeer werd de bal voorgegeven waar Eldering klaar stond om 1 – 0 te scoren. Vijf minuten hierna werd de score verdubbeld. Na een snelle uitval van Vermeer werd de bal precies op tijd richting Van de Veerdonk getrapt. Die omspeelde knap keeper Lieshout en scoorde de 2 – 0. Dit was tevens de ruststand.
In het begin van de tweede helft speelde Vlotbrug slordig en liet hierdoor Abbenbroek in de wedstrijd komen. Binnen vijf minuten was er de aansluittreffer van Abbenbroek. De bal werd niet goed uitverdedigd. In een poging de bal uit de zestien te trappen werd de bal geblokt door Eerland die hierna de bal in het doel zag rollen 2 – 1. Abbenbroek putte hier moed uit en probeerde vol op de aanval te spelen. Na een goede bal van Dijksman werd Eerland wederom in stelling gebracht. Hij probeerde zich vrij te spelen maar dit mislukte. Waarna diens kans verdwenen was. Vlotbrug nam hierna het initiatief over en had via Seghers bijna geluk toen, nadat hij de bal van Eldering had ontvangen, koos voor een bal over de keeper. Keeper Lieshout redde echter bekwaam. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Een inzet van Van der Kooi werd in eerste instantie gered de terug in het veld gekomen bal werd door de attent mee voetballende Bergwerff onhoudbaar binnen geschoten 3 – 1. Mede door het warme weer gebeurde hierna niet veel meer zodat na het eindsignaal wederom een overwinning kon worden bijgeschreven.
Verschoor – Buijs – Bravenboer - Stuijfzand – De Reus – Bergwerff (84/Ilmer) – Van der Kooij – Vermeer – Seghers (74/Henderikx) - Van de Veerdonk (79/Gomes Soares) – Eldering
Met dank voor de foto´s aan : Matthieu van Dongen