Vlotbrug lijdt verlies tegen Zwartewaal

Vanmiddag moest de inhaalwedstrijd in en tegen Zwartewaal gevoetbald worden. In het begin een op en neer gaand wedstrijdbeeld voor de beide doelen zonder dat dit echte kansen opleverde. Het publiek moest hierop tot de tiende minuut wachten toen Van Maurik vanuit een corner de bal over kopte. Een kleine tien minuten hierna was het voor de eerste keer raak. Het doelpunt ontstond door balverlies van Seghers halverwege zijn eigen helft. De bal werd opgepikt door Van Overbeek die richting doel trok en keeper Verschoor omspeelde waarna de bal in het lege doel verdween. 1 – 0. Vanaf de aftrap probeerde Vlotbrug de gelijkmaker te forceren de bal kwam op rechts bij Eldering die een voorzet richting Gomes Soares los liet. De aanvaller raakte de bal aan de onderkant waardoor deze over ging. Even later was er nog een kans voor Van Overbeek die de bal na verkeerd uitverdedigen van De Reus ontving het harde schot ging naast. Na ruim een half uur bracht Eldering Seghers in stelling. Seghers probeerde de bal voor zijn rechter te krijgen maar slaagde hier niet in. Hij speelde de bal op Gomes die zijn schot gestopt zag worden door keeper Van der Meer. Even later werd na een corner van Seghers het schot van De Reus gekraakt door de verdediging van Zwartewaal. Vijf minuten voor de rust was er opluchting toen de vrij gelaten Van Maurik een voorzet van rechts over kopte.
 
De tweede helft was er meer dreiging van de kant van Vlotbrug. Zwartewaal moest na tien minuten aan de noodrem trekken om Buijs met een overtreding te stoppen. De harde vrije schop van Seghers werd door Van der Meer uit zijn doel geranseld. Kort hierop kwam Vlotbrug goed weg na een vrije schop van Gelderland die buiten bereik van Verschoor via de binnenkant van de paal weer in het spel kwam. Na een kwartier was er na een snelle omschakeling een kans voor Van de Veerdonk de bal ging echter in het zijnet. Even later weer een kans voor Van de Veerdonk die de bal van Seghers kreeg. De keeper kon de bal nog maar net met zijn voeten redden. Eldering kreeg hierna geen kans om af te vuren. Wat Vlotbrug ook probeerde de bal wilde er niet in. Seghers had geen geluk toen zijn schot op de paal belandde. Ook Eldering kwam niet tot scoren nadat hij zich knap vrij draaide van zijn tegenstander. Twintig minuten voor tijd ontving Seghers de bal links op de zestien hij moest uitwijken naar de rechterkant en poogde Van Der Meer met een boogbal te verslaan wat echter mislukte. Even later nam dezelfde Seghers een vrije schop op zijn eigen helft. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan die niet op een schot had gerekend. De bal ging rakelings over. Ondanks de vele kansen geen score. Dit deed Zwartewaal wel in de slotminuut. Na een uitgespeelde aanval werd de bal vanaf de achterlijn terug gelegd op Van der Spuij die de 2 – 0 droog binnen schoot. Vlotbrug dus met lege handen na een vooral in de tweede helft goede wedstrijd. Volgende week nieuwe kansen als de tweede inhaalwedstrijd tegen Transvalia, dat deze middag Simonshaven wist te verslaan, op het programma staat..
 
Verschoor – Buijs – Bravenboer - Stuijfzand – De Reus – Van der Kooij – Seghers – Henderikx (65/Allersma) – Vermeer – Gomes Soares (35/Van de Veerdonk) - Eldering