FC Vlotbrug op weg naar een periodetitel

Met een gemakkelijke 3-0 overwinning op DVV ’09 uit Dirksland is FC Vlotbrug goed op weg om de 1e periodetitel te pakken in 4H.

In de voorgaande wedstrijden was het behalve tegen SNS uit, steeds een probleem om het 1e doelpunt te maken en snel afstand te nemen van de tegenstander, ondanks de vele kansen.
DVV ’09 bleek echter niet bestand tegen de aanvalsdrift van de geel-zwarte brigade van Tom Larssen en Piet van Holst.
Hoewel de tegenstander goed begon met wat gevaarlijk ogend aanvalswerk, bleken de Dirkslanders verdedigend kwetsbaar.
Gijs Vermeer profiteerde na een soepele combinatie en toen Simeon Seghers voor rust met een hard en laag schot profiteerde van een snelle spelhervatting uit een vrij trap was de wedstrijd wel gedaan.
Een spijkerharde kopbal van Noël Bravenboer belandde op tussendoor op de lat.
DVV ’09 bleek niet bij machte om aanvallend iets te doen. FC Vlotbrug speelde de wedstrijd ogenschijnlijk gemakkelijk uit en heel veel opwindends kregen de toeschouwers in de 2e helft, behalve een terecht afgekeurd buitenspeldoelpunt, niet meer te zien.
Clint van de Veerdonk maakte in de 76e minuut de 3-0, waarna FC Vlotbrug achterover leunde en de tegenstander meer ruimte gaf. DVV ’09 kon daar echter niks mee, dus erg spannend werd het niet meer.

De club uit Hellevoetsluis heeft nu de maximale score behaald uit 5 wedstrijden en moet nog een helft inhalen van de gestaakte thuiswedstrijd tegen Melissant.
WFB lijkt de belangrijkste concurrent op dit moment met een punt minder en een wedstrijd meer gespeeld.

Dinsdagavond 30 oktober speelt Vlotbrug thuis voor de Rijnmond Cup tegen Zinkwegse Boys, waarna op zaterdag 3 november hekkensluiter OFB uit Ooltgensplaat op bezoek komt. Dat FC Vlotbrug een goede kans maakt op de eerste periodetitel lijkt geen overdreven stelling.