Vlotbrug 1 wint topper tegen WFB

Zaterdag 24 november de topper thuis tegen WFB uit Ouddorp. WFB doet het goed in de 4e klasse H maar de geel zwarten uit Hellevoetsluis waren nog ongeslagen. Een zogenaamde 6-punten wedstrijd want wanneer Vlotbrug zou winnen zouden ze van 4 naar 7 punten verschil uitlopen. Bij verlies van de thuisploeg was het verschil teruggebracht tot 1 punt.

De eerste helft speelden de boys van Tom en Piet naar het eigen thuispubliek. Hiermee wordt eigenlijk gezegd, we laten het in de eerste helft gelijk zien dat we de baas zijn en de punten in eigen huis willen houden. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Met veel aanvallen over en weer waren er voor beide keepers voldoende momenten om zich te onderscheiden. Het eerste doelpunt viel al in de 6e minuut. Een vrije trap kon niet goed worden weggewerkt door de verdediging van Vlotbrug. Nino keerde de eerste inzet nog maar kon het doelpunt van Joey van Assen niet tegenhouden. Vlotbrug zette meer druk na de vroege achterstand. Na 22 minuten werd spits Clint van de Veerdonk de diepte ingestuurd. Met een fantastische trap vloog de bal langs de keeper van WFB, 1-1. Lang kon Vlotbrug niet genieten van de gelijkmaker want in de 30e minuut wist spits Joey van Assen zijn ploeg opnieuw op voorsprong te schieten.
Vlak voor rust een werkelijk fantastisch doelpunt van Danny Brown. Op links ontving hij de bal, hield even in en passeerde vervolgens de verdediger met een prachtige schuinbeweging om de bal vervolgens snoeihard langs de keeper te schieten, 2-2.
Na rust ging het moordende tempo door. Spelers vielen om met blessures wat te wijten was aan het enorme tempo waarin de wedstrijd zich afspeelde. Vlotbrug speelde supergoed, kantelde daar waar nodig om de vrije ruimte op te zoeken. Opnieuw werd Clint de diepte ingestuurd. In de 67e minuut knalde hij de bal identiek tegen de touwen. De formatie van Tom Larssen kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De moegestreden spits van Vlotbrug had zijn taak volbracht en strompelde naar de zijlijn. Voor hem in de plaats kwam Shenomaar Pers. De 90 minuten waren volbracht en er kwam nog een klein beetje blessuretijd bij van de goed leidende scheidsrechter. Een laatste stuiptrekking op links. Danny Brown liet zien over inzicht en techniek te beschikken. Met een opnieuw onnavolgbare passeerbeweging knalde hij de bal op doel. De paal stond in de weg maar Pers stond op de juiste plek om de bal tegen de touwen te schieten, 4-2.

Een mooie zege die het klasseverschil in H nog maar eens benadrukte. Met dit elftal kan promotie afgedwongen worden mits iedere speler scherp blijft. De selectie is breed, spelers van het 2e elftal staan te trappelen om hun kunsten ook bij het 1e te laten zien. Een opsteker voor de selectie trainers.

Zaterdag 1 december speelt het team uit tegen NTVV in Nieuwe-Tonge waarna een week later de streekderby op het Schelpenpad gehouden wordt tegen Zwartewaal.

PHOTO 2018 11 26 22 25 03PHOTO 2018 11 26 22 25 04PHOTO 2018 11 26 22 25 04 1PHOTO 2018 11 26 22 25 04 2PHOTO 2018 11 26 22 25 04 3PHOTO 2018 11 26 22 25 04 4